Το Δ.Σ. του ΣΠΕΤ συνεδριάζει…

Την Τρίτη 20-4-2010 πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΣΠΕΤ με θέματα:

  1. Συμμετοχή στην απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 22/4. Αποφασίστηκε ομόφωνα η συμμετοχή του ΣΠΕΤ στην απεργία.
  2. Νομοσχέδιο για Τ.Α.Ε.- Ε.Π.Ε.

    Συζητήθηκε το περιεχόμενο παρουσίασης σχεδίου νόμου και ενημερωτικού σημειώματος που το συνοδεύει και βγήκε στη δημοσιότητα. Στο προτεινόμενο σχέδιο προβλέπεται η κατάργηση δημοσίευσης της ίδρυσης των εταιρειών και μόνο, ωστόσο εκφράστηκε από όλους η αγωνία μήπως αποτελέσει αυτό την αρχή για να φύγουν όλα τα δημοσιεύματα των Εταιρειών από το Εθνικό Τυπογραφείο με ό,τι αυτό θα συνεπάγεται για ΤΑΠΕΤ, τα επιδόματα και το αντικείμενο εργασίας. Καινούργιο στοιχείο αποτελεί το γεγονός ότι στα εν λόγω σχέδιο υπάρχει αναφορά ότι το ποσό (περίπου 2,7 εκατ. ευρώ) που θα χαθεί για τον κρατικό προϋπολογισμό από τα τέλη της δημοσίευσης στο ΦΕΚ, θα εξασφαλιστούν από ισόποση μείωση του αντίστοιχου επιδόματος των υπαλλήλων του Υπουργείου Εσωτερικών. Σαν δεύτερη γραμμή άμυνας αποφασίστηκε η πρόταση για δωρεάν δημοσίευση των συστάσεων. Ως εκ τούτου αποφασίστηκε κοινή συνεδρίαση την ίδια κιόλας μέρα με το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Συλλόγων ΥΠ.ΕΣ.Δ.Δ.Α.

    Για μας το ουσιαστικό είναι ότι η κυβέρνηση αποφάσισε να κάνει αναπτυξιακή πολιτική με λεφτά από την τσέπη μας και προτείναμε να γίνει άμεσα, ακόμα και την επομένη ημέρα και παραμονή της απεργίας, γενική συνέλευση του προσωπικού και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων την επόμενη εβδομάδα.

Στη συνέχεια και στις 13.00 πραγματοποιήθηκε η αποφασισμένη κοινή συνεδρίαση με το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Συλλόγων ΥΠ.ΕΣ.Δ.Δ.Α.

Εκφράστηκε η κοινή βούληση όλων για κοινή απάντηση στο θέμα και αποφασίστηκε κοινή συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών την ημέρα της απεργίας προκειμένου να επιτευχθεί συνάντηση με τον υπουργό. Επίσης, αποφασίστηκε μετά το πέρας της συνεδρίασης τα προεδρεία να πάνε στο γραφείο του υπουργού και να ζητήσουν άμεση συνάντηση μαζί του.

Τη Δευτέρα 3-5-2010 πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΣΠΕΤ με θέμα:

Συμμετοχή στην 48ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ 4-5 Μαϊου.

Ομόφωνα αποφασίστηκε η συμμετοχή στην 48ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ 4-5 Μαϊου.

Τονίστηκε η μεγάλη σημασία συμμετοχής και στήριξης της συγκεκριμένης απεργίας και η ανάγκη να αποκρουστεί η λογική ότι «τα μέτρα έχουν περάσει και δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα». Η επίθεση έχει κορυφωθεί με τα ΜΜΕ να λειτουργούν αποπροσανατολιστικά και τρομοκρατικά και όλα τα ζητήματα να είναι ανοιχτά.

Την Πέμπτη 17-6-2010 πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΣΠΕΤ με θέμα:

Ορισμός Απολογιστικής Γενικής Συνέλευσης.

    Ορίστηκε Απολογιστική Γενική Συνέλευση για τις 24/6 με δέσμευση του Προέδρου και του Γεν. Γραμματέα να φέρουν σε γνώση των μελών απολογισμό στο Δ.Σ. 3 ημέρες πριν από τη συνέλευση.

Την Τετάρτη 1-9-2010 πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΣΠΕΤ με θέματα:

  1. Ορισμός Απολογιστικής Συνέλευσης.

    Καθώς στις 24/6 η ορισμένη απολογιστική γενική συνέλευση δεν πραγματοποιήθηκε λόγω μη απαρτίας, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί νέα το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου.

  1. Εκλογικά

    Η μείωση του προσωπικού, μετά τις αθρόες παραιτήσεις, τις μη προσλήψεις και τη λήξη όλων των συμβάσεων αλλά και των περισσότερων stage σε συνδυασμό με το γενικότερο φόρτο εργασίας, καθιστά την εργασία προετοιμασίας του εκλογικού υλικού δύσκολη και ιδιαίτερα επίπονη. Ωστόσο επιμένουμε ότι αυτή η εργασία πρέπει να συνεχίσει να βγαίνει από το Εθνικό Τυπογραφείο και αποφασίστηκε ομόφωνα η διεκδίκηση με τους υπόλοιπους Συλλόγους της Ομοσπονδίας ΥΠ.ΕΣ.Δ.Δ.Α. του ποσού εκλογικής αποζημίωσης στο ύψος που είχε τις τελευταίες εκλογές.

  1. Συμμετοχή στις κινητοποιήσεις της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

    Αποφασίστηκε η συμμετοχή του ΣΠΕΤ στις κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν στη ΔΕΘ το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου και η έκδοση σχετικής ανακοίνωσης.

Την Δευτέρα 10-10-2010 πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΣΠΕΤ με θέματα:

1) Ορισμός της εξ αναβολής γενικής συνέλευσης.

Ορισμός νέας γενικής συνέλευσης για την Τρίτη 11 Οκτώβρη.

Κατατέθηκε κείμενου απολογισμού και έγινε εκτενής συζήτηση πάνω σε αυτό.

2) Αποφασίστηκε στη συνέλευση της 11ης Οκτωβρίου να εκλεγεί εφορευτική επιτροπή για τις εκλογές ανάδειξης του εκπροσώπου του ΣΠΕΤ στην ΑΔΕΔΥ.