ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

 

Στις 9 Νοεμβρίου συμμετέχουμε όλοι μαζικά στην γενική απεργία των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Έχουμε χίλιους λόγους και χίλια δίκια να βγούμε στους δρόμους:


Απεργούμε για αυξήσεις. Διεκδικούμε να ζούμε με αξιοπρέπεια από το μισθό μας. Αγωνιζόμαστε γιατί το εισόδημά μας έχει μειωθεί πάνω από 17% σε πραγματικούς όρους την τελευταία δεκαετία και δεν έχει γίνει καμία αύξηση. Βγαίνουμε στους δρόμους γιατί έρχεται «χειμώνας φωτιά» με ανατιμήσεις σε ρεύμα, καύσιμα και τρόφιμα και δεν μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα.

 

Απεργούμε για την κατάργηση του ν. Χατζηδάκη που ποινικοποιεί κάθε ζωντανή δράση, βγάζει παράνομη κάθε απεργία και αντίδραση, χτυπάει κάθε διαδήλωση και θέλει να διαλύσει τα σωματεία μας.  Αγωνιζόμαστε για να υπερασπιστούμε το δικαίωμά μας να παλεύουμε κόντρα στο φασιστικοποίηση, στην αστυνομοκρατία, τη τρομοκρατία και τον εκφοβισμό.

 

Παλεύουμε γιατί δεν αντέχουμε την κοροϊδία των «αόρατων» απειλών και της «ατομικής ευθύνης». Υπεύθυνος για όσα μας συμβαίνουν είναι ο καπιταλισμός, αυτό το σάπιο σύστημα της διαφθοράς και της εκμετάλλευσης του αδύναμου. Υπεύθυνη είναι η κυβέρνηση που υλοποιεί τα αντιλαϊκά μέτρα και τα βάζει με το λαό και τους εργαζόμενους ενώ καλύπτει «αρίστους», παιδεραστές, κεφαλαιοκράτες, καταχραστές και κλέφτες.

 

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

 

Η μαζική μας συμμετοχή στην απεργία της 9 Νοεμβρίου θα είναι ένα ισχυρό χαστούκι στη κυβέρνηση που έχει αποθρασυνθεί, που παίρνει το ένα αντιλαϊκό μέτρο μετά το άλλο χωρίς σταματημό, που χτυπάει δικαιώματα, κατακτήσεις και θεμελιώδεις ελευθερίες μας.  Η συμμετοχή μας στις συγκεντρώσεις θα είναι, επίσης, ισχυρό χαστούκι στις συνδικαλιστικές ηγεσίες που, ενώ η επίθεση προχωράει, δεν θέλουν να κάνουν τίποτα. Ας μην τους κάνουμε τη χάρη να κάνουν την 9 Νοέμβρη «απεργία-ντουφεκιά».

 

ΔΕΝ ΠΡΟΣΑΡΜΟΖΟΜΑΣΤΕ, ΔΕΝ ΥΠΟΤΑΣΣΟΜΑΣΤΕ

ΣΤΙΣ 9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ, ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

 

-ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ

-ΚΑΜΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΣΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑ, ΚΑΥΣΙΜΑ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΑ

-ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ν. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ

-ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ