ΕΞΩ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΣΤΙΣ 24/9 ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ


Τρεις μήνες κυβέρνηση ΝΔ και έχουμε ήδη καταλάβει ότι:

·                     «Επιτελικό Κράτος» σημαίνει «ανάπτυξη» για το κεφάλαιο και λιγότερα δικαιώματα για τους εργαζόμενους.
·                     «Επιτελικό κράτος» σημαίνει ψίχουλα στον ΕΝΦΙΑ για το λαό, πλαφόν στις συντάξεις και φοροαπαλλαγές για τις επιχειρήσεις. Διαδικασίες fast track για τις επενδύσεις, απλούστευση των διαδικασιών αδειοδότησης, δημιουργία Ειδικών Οικονομικών Ζωνών, στις οποίες «νόμιμα» θα καταστρατηγείται κάθε εργατικό δικαίωμα, μερική απασχόληση στο δημόσιο, επιτάχυνση του ξεπουλήματος των δημόσιων υποδομών και πλούτου και άρση των επιχειρηματικών εμποδίων, ακόμα και με απειλές πειθαρχικών για τους δημοσίους υπαλλήλους που κάνουν τη δουλειά τους και φέρνουν αντιρρήσεις.
·                     «Επιτελικό Κράτος» σημαίνει «νόμος και τάξη», περιστολή δικαιωμάτων, κατάργηση της λαϊκής κατάκτησης του πανεπιστημιακού ασύλου με πρόσχημα την «παραβατικότητα και την ανομία», καταστολή, επιχειρήσεις σκούπα με θύματα «επικίνδυνα» προσφυγόπουλα και στοχοποίηση κάθε συλλογικότητας που κινείται.
·                      «Επιτελικό κράτος» σημαίνει κατάργηση της Ειδικής Γραμματείας του Εθνικού Τυπογραφείο με μετέωρο το αν η υπαγωγή του στη Γενική Γραμματεία Νομικών και Κοινοβουλευτικών Θεμάτων της Προεδρίας της Κυβέρνησης θα γίνει με την ενιαία δομή του και το σύνολο του προσωπικού και των οργανικών του θέσεων. Ανησυχούμε, συνάδελφοι, γιατί δεν ξεχνάμε το εφιαλτικό σενάριο που βρισκόταν στα συρτάρια του τότε υπουργού διοικητικής μεταρρύθμισης και νυν πρωθυπουργού Μητσοτάκη και οδηγούσε σε διάλυση και τελικά κλείσιμο της υπηρεσίας. Δεν έχουμε πάρει ακόμα πειστικές απαντήσεις και οι  απανωτές κωλυσιεργίες στη μεταβίβαση αρμοδιοτήτων εντείνουν τους φόβους μας. Κωλυσιεργίες που, μεταξύ άλλων, κρατούν την καταβολή του εκλογικού επιδόματος όμηρο στις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις της προηγούμενης και της σημερινής κυβέρνησης και παραπέμπουν στο μέλλον τις όποιες προσλήψεις θα έδιναν μια ανάσα στην απογευματινή βάρδια.
·                     Σύμφωνα με το πρόσφατο αναπτυξιακό νομοσχέδιο, «επιτελικό κράτος» σημαίνει και περιστολή των συνδικαλιστικών ελευθεριών, υποχρεωτικό ηλεκτρονικό φακέλωμα των σωματείων και των εργαζομένων και ηλεκτρονική ψηφοφορία για τη προκήρυξη απεργίας. «Καινοτομίες» που παρουσιάζονται ως μέθοδοι για τη δήθεν καλύτερη και «αντικειμενική» οργάνωση του συνδικαλισμού, ενώ στην πραγματικότητα έχουν στόχο τον ασφυκτικό έλεγχο κάθε κίνησης των εργαζομένων και θέλουν να δέσουν χειροπόδαρα τα σωματεία και να τα απονεκρώσουν από την αναγκαία ζωντανή συμμετοχή μας. Αυτοί που βγήκαν από το 39% του 57% του ελληνικού λαού ζητάνε από τους εργαζόμενους 50% +1 ψήφους για προκήρυξη απεργίας, μέτρο που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ και συμπληρώνει τώρα η ΝΔ.

Την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου συμμετέχουμε στην 24ωρη απεργία των ΕΚΑ- ΑΔΕΔΥ κόντρα στην «ανάπτυξη» που οραματίζεται η κυβέρνηση της ΝΔ, υπερασπιζόμενοι τα σωματεία μας. Δεν φτάνει που είναι απομαζικοποιημένα, που κυριαρχούν σε αυτά δυνάμεις που δυσφημούν την έννοια της συνδικαλιστικής οργάνωσης, θέλουν να μας στερήσουν και κάθε δυνατότητα αγώνα, θέλουν να κηρύξουν παράνομη κάθε έννοια οργάνωσης και διεκδίκησης! Συμμετέχουμε στην πρώτη 24ωρη απεργία επί κυβέρνησης ΝΔ και στέλνουμε μήνυμα ότι θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας και τη δουλειά μας με κάθε τρόπο.