Εκλογές για το ΔΣ του ΣΠΕΤ και το συνέδριο της ΟΣΥΠΕΣΔΔΑ: ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ «ΝΕΕΣ» ΚΑΙ ΠΑΛΙΕΣ


ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ «ΝΕΕΣ» ΚΑΙ ΠΑΛΙΕΣ

Κατέρρευσαν οι αυταπάτες της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και αποχωρεί αφήνοντάς μας τρίτο μνημόνιο, αντι-συνταξιοδοτικό, φοροληστεία, επικίνδυνες επιλογές στη περιοχή, απογοήτευση, «στάση» κινήματος, αλλά κυρίως λάσπη για την αριστερά και ενισχυμένη τη δεξιά, σε όλες τις εκφάνσεις της. Στο δε Εθνικό Τυπογραφείο, θύμα αλαζονείας και προσωπικών προτεραιοτήτων, μας αφήνει προβλήματα στις μεταξύ μας σχέσεις, μα και έλλειψη προσωπικού, εντατικοποίηση και ….πολλή γκρίνια!! Αλλά δεν έχουμε αυταπάτες ούτε για την επόμενη κυβέρνηση που θα τηρήσει και αυτή πιστά τις «δεσμεύσεις της χώρας» στο άρμα υποταγής και εξάρτησης και μάλιστα «θυμωμένη» από την αλαζονεία του ΣΥΡΙΖΑ και ανυπόμονη να πάρει τη ρεβάνς. Από τη Σκύλλα στη Χάρυβδη!

Μέσα σε αυτό το κλίμα ματαιώσεων και απογοητεύσεων, «νέων» υποσχέσεων και προσδοκιών, γίνονται οι εκλογές για το ΔΣ του ΣΠΕΤ και το συνέδριο της ΟΣΥΠΕΣΔΔΑ.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Ψήφος στη ΔΑΚΕ δεν είναι μόνο ψήφος σε πρόσωπα. Είναι μια γαλάζια ψήφος στη ΝΔ και τα  νεοφιλελεύθερα σχέδια Μητσοτάκη. Οι εκλογές στο σωματείο μας είναι πολύ σημαντικές και είναι υποχρέωσή μας να τις διαφυλάξουμε απέναντι σε όσους τις βλέπουν σαν ευκαιρία να «φτιαχτούν», να καταλάβουν θέσεις για να συναλλάσσονται «καλύτερα» με τη διοίκηση. Έχουμε δει στο παρελθόν συναδέλφους να αλλάζουν παρατάξεις, ακόμα και να στήνονται παρατάξεις με άνωθεν εντολές όταν αλλάζουν οι κυβερνήσεις και οι προσδοκίες για θέσεις και εξουσία μεγαλώνουν. Τις έχει πληρώσει το σωματείο μας αυτές τις «μετακινήσεις» και πρέπει να απομονωθούν, από όπου κι αν προέρχονται.

Για μας το βασικό ζητούμενο είναι να προκύψει ένα σωματείο με αγωνιστική και διεκδικητική κατεύθυνση, εμπόδιο στις κυβερνητικές επιλογές και όχι  κυβερνητικό παράρτημα. Ένα σωματείο ενεργό και ικανό να υπερασπίζεται τους εργαζόμενους και τα δικαιώματά τους, με εκπροσώπους που δεν θα κατοικοεδρεύουν στο γραφείο του εκάστοτε ειδικού γραμματέα, υπουργού και κομματικού παράγοντα, αλλά θα βρίσκονται στο δρόμο της διεκδίκησης και του αγώνα. Η πρόσφατη περιπέτεια με το άρθρο 41, τα προβλήματα και η τρομοκρατία που αντιμετωπίσαμε με την τελευταία διοίκηση, καθώς και τα προηγούμενα διαλυτικά σχέδια Μανιτάκη και Μητσοτάκη για το Εθνικό Τυπογραφείο έδειξαν ότι έχει περάσει προ πολλού η εποχή των διεκδικήσεων «κάτω από το τραπέζι» και καμία φιλοκυβερνητική πλειοψηφία στο Δ.Σ. δεν μπορεί να μας γλυτώσει. Απόδειξη αυτού η δικαστική απόφαση του ΣτΕ για τα αναδρομικά που μας προσγείωσε απότομα στη σκληρή πραγματικότητα ότι λεφτά δεν κερδίζονται στα δικαστήρια αλλά στους δρόμους.

Με γνώμονα λοιπόν την ανάγκη για ένα σωματείο ισχυρό σε αγωνιστική και διεκδικητική κατεύθυνση, κόντρα στη συναλλαγή και τη συνδιαχείριση σας καλούμε να ψηφίσετε την Αγωνιστική Κίνηση Εθνικού Τυπογραφείου και να στηρίξετε τη λογική και τη στάση που σας προτείνουμε γιατί τότε μόνο θα μπορέσουμε να κάνουμε μαζί τη διαφορά.