...και ο ΣΥΡΙΖΑ χτενίζεται

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΘΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟΥ

16-5-2016

...και ο ΣΥΡΙΖΑ χτενίζεται

Όταν δεν παράγεται έργο, τότε οι εκάστοτε κυβερνώντες το επινοούν.  Και τούτο αποδείχτηκε περίτρανα, γι' άλλη μια φορά, την περασμένη Πέμπτη, 12 Μαΐου 2016, στην εκδήλωση για την απονομή των βραβείων στους συναδέλφους που συνέβαλαν στην αναμόρφωση του ΦΕΚ και τη δημιουργία του λογότυπου του Εθνικού Τυπογραφείου.

Πέρα από τον κόπο και την προσπάθεια των συναδέλφων, βραβευθέντων και διακριθέντων, που αξίζουν συγχαρητήρια για το αποτέλεσμα που παρήγαγαν, η εκδήλωση αποτέλεσε χαρακτηριστικό δείγμα, για το πώς μια βράβευση μπορεί να μετατραπεί σε παράσταση για προσωπική προβολή και κυβερνητική προπαγάνδα.

Μέσα από το περιτύλιγμα της βράβευσης, ξεδιπλώθηκε μια μακροσκελής συνέντευξη τύπου από την πολιτική ηγεσία του Εθνικού Τυπογραφείου για τα πεπραγμένα του 2015 και τους στόχους του 2016!  Για πρώτη φορά στα χρονικά, σε ένα κείμενο 11 σελίδων, κάθε δραστηριότητα, εν πολλοίς αυτονόητα καθήκοντα και υποχρεώσεις (από τον τεράστιο όγκο των εκτυπωτικών εργασιών των εκλογών και του δημοψηφίσματος μέχρι το "πράσινο στους χώρους"), βαφτίστηκε έργο και προβλήθηκε ως επίτευγμα της νέας πολιτικής ηγεσίας.


  • Ενώ η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ψήφισε 3ο μνημόνιο, και μόλις πριν από λίγες ημέρες επίσης ψήφισε, εν μέσω ΜΑΤ και δακρυγόνων, το νέο ασφαλιστικό τερατούργημα, δίνοντας τη χαριστική βολή στο δικαίωμα ασφάλισης και σύνταξης, με δραματικές μειώσεις σε κύριες, επικουρικές συντάξεις και εφάπαξ, η πολιτική ηγεσία κόπτεται για τις "ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες".
  • Ενώ η κυβέρνηση στην ουσία προωθεί την κατάργηση του ολοήμερου σχολείου και τη φοροληστεία των εισοδημάτων μας η πολιτική ηγεσία μοιράζει καθρεφτάκια στους ιθαγενείς, επαιρόμενη ότι εκτύπωσε τετράδια "χωρίς αντάλλαγμα"(!) για "τα σχολεία των δήμων που δοκιμάζονται από την κρίση".  Να σε κάψω Γιάννη να σ' αλείψω λάδι.
  • Όσο για την "ανάπτυξη" του δραματικά συρρικνωμένου Εθνικού Τυπογραφείου;  Πέρα από τα εξαγγελλόμενα μεγαλόπνοα σχέδια για αναβάθμιση από τον υπουργό, μέχρι στιγμής, η ανάπτυξη έχει ξεμείνει στα υπουργικά συρτάρια, αφού από τις 29-2-2016 παραμένει αναπάντητο το αίτημα της υπηρεσίας για 25 προσλήψεις τεχνικού προσωπικού, με κίνδυνο να το προλάβει ο "κόφτης".
Θα περίμενε κανείς από μία "αριστερή" κυβέρνηση, αν και καπηλεύτηκε ελπίδες και αγωνίες για αλλαγή προς το καλύτερο, να μην ανατρέπει τόσο οικτρά και απροκάλυπτα (όπως άλλωστε έχει γίνει και με παλαιότερες "προοδευτικές" ηγεσίες) τις δικές της εξαγγελίες.  Και είναι εξοργιστικό, ξεπερνώντας ακόμα και τους προπαγανδιστές του δικομματισμού, να μας κουνάει το δάχτυλο, επειδή αρνούμαστε να αντιληφθούμε την καταστροφή μας ως... επιτυχία.


Στο τέλος τέλος, έχουμε και νοημοσύνη και αξιοπρέπεια και σίγουρα δεν εφησυχάζουμε...