ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 3 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Η ΣΥΝΤΑΞΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Τις επόμενες ημέρες η κυβέρνηση θα καταθέσει τον προϋπολογισμό και νέο νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό.  Ο "αριστερός" υπουργός Κατρούγκαλος ζητά ενοποίηση όλων των ταμείων, εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος, δραματικά μειωμένες παροχές, κατάργηση της κρατικής χρηματοδότησης, άρα και της ίδιας της ύπαρξης των επικουρικών συντάξεων, κατάργηση όλων των "πρόωρων" (πριν από τα 62) συντάξεων και εθνική σύνταξη στα όρια της φτώχειας, ίση με το 60% του μέσου εισοδήματος.  Μετά την αύξηση των ορίων ηλικίας στα 67, ή 62 με 40 χρόνια δουλειάς για όλους, η κυβέρνηση δίνει το τελειωτικό χτύπημα στο ασφαλιστικό σύστημα μετατρέποντας τις συντάξεις σε προνοιακά επιδόματα ελεημοσύνης.  Ακολουθεί κι αυτή το γνωστό τρίπτυχο "αργότερα, λιγότερα, χειρότερα" και επειδή γνωρίζει πολύ καλά τι σημαίνουν τα νέα μέτρα, ζητά πονηρά συναίνεση όλων των αστικών δυνάμεων.

Ο δε προϋπολογισμός προβλέπει μέτρα ύψους 5,733 δισ. ευρώ.  Αύξηση των εσόδων με νέα αύξηση των πάσης φύσεως έμμεσων φόρων, που πλήττουν κυρίως τα φτωχά λαϊκά στρώματα, αυξήσεις στον ΕΝΦΙΑ και στα τέλη κυκλοφορίας, αναμόρφωση στην ειδική εισφορά αλληλεγγύης και μείωση των δαπανών για την παιδεία, την υγεία, την ασφάλιση και την πρόνοια.  Στα ψιλά γράμματα τού προϋπολογισμού για το νέο μισθολόγιο στο δημόσιο, οι μειώσεις βαφτίζονται "αποσυμπίεση σε όλο το μισθολογικό φάσμα" και προβλέπεται, εκτός από την αύξηση της γνωστής ψαλίδας των επιδομάτων των θέσεων ευθύνης, "η διασύνδεση ενός μέρους των αποδοχών του υπαλλήλου με την περιγραφή των καθηκόντων κάθε θέσης εργασίας".

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Κουραστήκαμε πια να ακούμε περί της μη βιωσιμότητας του ασφαλιστικού συστήματος.  Τις συντάξεις μας τις έχουμε ήδη πληρώσει τρεις φορές, με την υπεραξία της εργασίας μας, τους φόρους και τις εισφορές μας.  Το δικαίωμά μας να μην δουλεύουμε μέχρι να πεθάνουμε δεν περιορίζεται από λογιστικά τερτίπια.  Η σύνταξη είναι δικαίωμα όλων μας.  Στην πραγματικότητα, η επίθεση στα ασφαλιστικά δικαιώματα είναι μέρος της συνολικής αντιλαϊκής πολιτικής που προσπαθεί να γκρεμίσει κάθε κατάκτησή μας.  Είναι κομμάτι του εργασιακού και κοινωνικού μεσαίωνα που θέλουν να μας επιβάλουν, με τους εργαζόμενους δούλους, δίχως κατακτήσεις, να υπομένουμε ο καθένας μόνος του και με σκυμμένο το κεφάλι την καταστροφή της ζωής και της προοπτικής μας.

Η συμμετοχή μας στην απεργία της 12ης Νοεμβρίου ήταν μεγάλη και ηχηρή.  Δεν ήταν ντουφεκιά, εξέφρασε το τέλος των αυταπατών και την διάθεσή μας να αναζητήσουμε στον δρόμο του αγώνα και της διεκδίκησης τη λύση των προβλημάτων μας.  Οι χιλιάδες απεργοί που κατέκλυσαν τους δρόμους σε όλες τις πόλεις της χώρας, σε συνδυασμό με την ανελέητη επίθεση που η κυβέρνηση συνεχίζει να εξαπολύει, ανάγκασαν τις συνδικαλιστικές ηγεσίες να "συρθούν" στην κήρυξη και νέας γενικής απεργίας για τις 3 Δεκεμβρίου.  Η επιτυχία της θα αποδείξει ότι οι πραγματικές διαθέσεις μας δεν είναι "πυροτέχνημα", αλλά επιλογή να διεκδικήσουμε στον δρόμο του αγώνα τα δικαιώματά μας.

Δεν παραιτούμαστε από τη σύνταξη!
Απαιτούμε αυξήσεις στις συντάξεις, σύνταξη για όλους!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 3 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ