Το Δ.Σ. του Σ.Π.Ε.Τ. συνεδριάζει…


-  Στις 18 Ιουνίου 2013, πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του νέου Δ.Σ. του Σ.Π.Ε.Τ. με θέμα τη συγκρότηση του Προεδρείου. Για το ζήτημα αυτό οι εκπρόσωποι της ΑΚΕΤ στο Δ.Σ. κυκλοφόρησαν σχετική ανακοίνωση αποσπάσματα της οποίας παραθέτουμε:
«…Η πάγια θέση της ΑΚΕΤ ήταν και παραμένει ότι η συγκρότηση του Προεδρείου δεν γίνεται στη βάση της αντιπροσωπευτικότητας. Η αντιπροσώπευση στο Δ.Σ. υπάρχει έτσι κι αλλιώς, αφού εκεί συμμετέχουν οι εκπρόσωποι που οι εργαζόμενοι έστειλαν με την ψήφο τους.  Στα συνδικαλιστικά όργανα υπάρχουν θέσεις, πολιτικές στάσεις και απόψεις. Αυτή είναι η αλήθεια και δεν μπορούμε να την κρύβουμε. Δεν μπορούμε να συμμετέχουμε λοιπόν σε κοινό Προεδρείο με τις παρατάξεις που πολιτικά καταγγέλλουμε. Δεν μπορούμε να δώσουμε πολιτικό άλλοθι στις κυβερνητικές ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ που συνεχίζουν να στηρίζουν τις μνημονιακές πολιτικές που μας έχουν φέρει ως εδώ και μας προτείνουν θέσεις για να βάλουν κι εμάς “στο παιχνίδι”… Ως εκ τούτου δεν μπορούμε να συμμετέχουμε σε καμία συμφωνία για το μοίρασμα καρέκλας και θέσεων κάτω ή πάνω στο τραπέζι. Γνώμονάς μας είναι να υπηρετούμε με καλύτερο τρόπο τα συμφέροντα των συναδέλφων μας, χωρίς συναλλαγές και παζάρια, με δράση και ουσιαστική συμμετοχή, κριτήριο που όχι μόνο δεν θεωρούμε ότι εξυπηρετείται καλύτερα πίσω από τίτλους και θέσεις, αλλά στην προκειμένη περίπτωση και με τον υπάρχοντα συσχετισμό, υπονομεύεται κιόλας… Η δυσκολία είναι να μπορείς να παλεύεις από όποια θέση οι συνάδελφοι σε όρισαν, γιατί τελικά αυτοί αποφασίζουν πού θα βρεθεί ο καθένας…..»
Μετά λοιπόν από τη δική μας διαφωνία για τη συγκρότηση του Προεδρείου στη βάση της αντιπροσωπευτικότητας, έγινε ψηφοφορία και εγκρίθηκε με ψήφους 7 προς 2 η ακόλουθη σύνθεση του Προεδρείου του Δ.Σ.: Πρόεδρος Β. Γεωργίου, Γενικός Γραμματέας Θ. Μουμούρης, Αντιπρόεδρος Α. Καραβάνας, Ταμίας Α. Τσόλκας και Οργανωτικός Γραμματέας Β. Αγιάνογλου.

-      Στις 10 Σεπτεμβρίου 2013 πραγματοποιήθηκε νέα συνεδρίαση του Δ.Σ. του Σ.Π.Ε.Τ. με θέμα τα τελευταία δημοσιεύματα στον Τύπο που συμπεριελάμβαναν το Εθνικό Τυπογραφείο μεταξύ των φορέων του δημοσίου που επρόκειτο άμεσα να καταργηθούν - μεταφερθούν. Αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί Έκτακτη Ενημερωτική Γενική Συνέλευση την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου.

- Στις 12 Σεπτεμβρίου 2013 πραγματοποιήθηκε Έκτακτη Ενημερωτική Γενική Συνέλευση, κατά την οποία εκφράστηκαν οι ανησυχίες του Δ.Σ. και των παρόντων όσον αφορά το μέλλον του Εθνικού Τυπογραφείου, γεγονός που επέτεινε τις ανησυχίες λόγω του ότι δεν υπήρχε εκείνη τη στιγμή τίποτα χειροπιαστό και συγκεκριμένο. Αποφασίστηκε ότι πρέπει να παραμείνουμε σε εγρήγορση και να μην εφησυχάσουμε μέχρι να δούμε (αν και όποτε δημοσιοποιηθεί) το περιεχόμενο του σχετικού νομοσχεδίου.

- Στις 23 Σεπτεμβρίου 2013 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Δ.Σ. του ΣΠΕΤ με τον Ειδικό Γραμματέα του Εθνικού Τυπογραφείου, μετά από πρόσκληση του τελευταίου. Στη συνάντηση αυτή ο Ειδικός Γραμματέας διαβεβαίωσε το Δ.Σ. ότι το ζήτημα των αλλαγών στη δομή του Εθνικού Τυπογραφείου έχει «παγώσει» προς το παρόν.

Στις 5 Νοεμβρίου 2013 πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Δ.Σ. του Σ.Π.Ε.Τ. με αφορμή νέο δημοσίευμα της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ», που εμφάνιζε και πάλι το Εθνικό Τυπογραφείο μεταξύ  των υπό κατάργηση και συγχώνευση φορέων. Επίσης έγινε συζήτηση γύρω από τα γενικότερα ζητήματα της περιόδου  (διαθεσιμότητες, απολύσεις…) και αποφασίστηκε συμμετοχή του Σ.Π.Ε.Τ. στη γενική απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ της 6ης Νοεμβρίου.

Στις 18 Δεκεμβρίου 2013 πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Δ.Σ. όπου πάλι με
αφορμή ..«νέο» δημοσίευμα συζητήθηκε το ζήτημα της μεταφοράς ή όχι του Εθνικού Τυπογραφείου στη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης. Επίσης συζητήθηκε το ζήτημα των δημοσιευμάτων των εταιρειών αλλά και εκείνο της κατάργησης των υπέρ τρίτων φόρων.

Στις 17 Ιανουαρίου 2014 πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Δ.Σ. με θέματα:
Α. Κοπή πίτας την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου στο ΤΙΤΑΝΙΑ
Β. Το νομοσχέδιο που αναρτήθηκε στην διαβούλευση και αφορά την κατάργηση των δημοσιευμάτων των Α.Ε.- Ε.Π.Ε. Αποφασίστηκε να συνταχθεί σχετικό κείμενο και κινηθεί το Δ.Σ. προς την πολιτική ηγεσία και τα κόμματα με στόχο την απόσυρση ή τη μη ψήφιση της συγκεκριμένης διάταξης.