Η ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Την Τετάρτη 1η Μαΐου:

    - Διαδηλώνουμε κόντρα στα ελαστικά ωράρια, την κατάργηση του 8ωρου-5ήμερου και τη νομιμοποίηση του 13ωρου-6ήμερου, την ακρίβεια και τις δήθεν αυξήσεις, τα εργατικά ατυχήματα ατυχήματα και τον σοβαρό κίνδυνο εμπλοκής της χώρας σε πόλεμο στην Ουκρανία και τη Μέση Ανατολή.

    - Τιμάμε τους αμερικάνους εργάτες του Σικάγο, όπου τον Μάιο του 1886.παρά τις εκτελέσεις, τις συλλήψεις και την καταστολή, διεκδίκησαν και κατέκτησαν το 8ωρο. Τιμάμε τους 200 κομμουνιστές που εκτελέστηκαν από τους ναζί στην Καισαριανή την Πρωτομαγιά του 1944.

    - Υπερασπιζόμαστε τις πολιτικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες και τα εργατικά μας δικαιώματα, κόντρα στο κλίμα τρομοκρατίας, τις απειλές, τους εκβιασμούς, τις πολιτικές και συνδικαλιστικές διώξεις. Στεκόμαστε δίπλα στους δεκάδες δημοσίους υπαλλήλους, εκπαιδευτικούς και όχι μόνο, που παραπέμπονται σε πειθαρχικά, σέρνονται σε δίκες, καλούνται σε απολογία για τη συνδικαλιστική και πολιτική τους δράση, για τη συμμετοχή τους σε συγκεντρώσεις που καλέστηκαν από τα σωματεία τους ενάντια στις κυβερνητικές πολιτικές, για τη συμμετοχή τους σε λαϊκές κινητοποιήσεις, ακόμα και για τη δημόσια διατύπωση άποψης!

    - Απεργούμε γιατί η 1η Μάη δεν παζαρεύεται και δεν μπορεί να αφεθεί στα χέρια των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ που, κάτω από αυτές τις τόσο δύσκολες συνθήκες, διαγκωνίζονται για το ποια θα προκηρύξει τη "δική της" απεργία, υπονομεύουν κάθε προσπάθεια των εργαζομένων να σηκώσουν κεφάλι, ξεφτιλίζουν την απεργία, δίνουν επιχειρήματα στην κυβέρνηση για να προβοκάρει τον συνδικαλισμό και να ποινικοποιεί την οργάνωση και πάλη των εργαζομένων, αλλά, κυρίως σπέρνουν την απογοήτευση και την ηττοπάθεια. Η απεργία της Πρωτομαγιάς είναι μια ευκαιρία να δείξουμε τη δύναμη και την αντίθεσή μας σε όλα αυτά. Θα την αφήσουμε να περάσει;

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι, 

    Εμείς οι εργαζόμενοι στο Εθνικό Τυπογραφείο, έχουμε μεγάλη δύναμη και το έχουμε αποδείξει. Τα προβλήματα συσσωρεύονται και είναι θέμα χρόνου να κληθούμε να το αποδείξουμε και πάλι. Η απεργία μας "μετράει" και, κάθε φορά, μετριέται. Βάζει εμπόδια στην εφαρμογή της κυβερνητικής πολιτικής και ενοχλεί την κυβέρνηση, που ανησυχεί για την απρόσκοπτη λειτουργία του "επιτελικού" κράτους και θέλει το Εθνικό Τυπογραφείο να δουλεύει 24 ώρες το 24ωρο και 7 ημέρες την εβδομάδα. Αλλά κυρίως, αποτελεί το δυνατό όπλο μας και μας ισχυροποιεί. Ας μην του κάνουμε τη χάρη. Ας μην τους τη χαρίσουμε.