Η ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΟΛΩΝ - ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Μπορείς να τους ξεγελάς όλους για λίγο καιρό, λίγους όλο τον καιρό, 
αλλά όχι όλους όλο τον καιρό»  
Αβραάμ Λίνκολν

Κυριάκος Μητσοτάκης, «Ο νόμος Κατρούγκαλου καταργείται», ΔΕΘ 16/9/2018.
Ντόρα Μπακογιάννη, «Εμείς λέμε συνολικά θα καταργηθεί ο νόμος Κατρούγκαλου»,15/9/2018, 
αυτά πριν, γιατί σήμερα ο νόμος Κατρούγκαλου όχι απλά δεν καταργείται αλλά ισχυροποιείται.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, εκμεταλλευόμενη τις αποφάσεις του ΣτΕ, που επικαλούνται λόγους «υπέρτερου δημοσίου συμφέροντος», (για ποιων άραγε το «δημόσιο συμφέρον» μιλάμε, αν όχι των 2,6 εκατομμυρίων συνταξιούχων και 400.000 δημοσίων υπαλλήλων;) δεν παίρνει πίσω καμία από τις ρυθμίσεις των προηγούμενων αντιασφαλιστικών νόμων, αλλά, πιστή στην αποστολή της, προχωρά ακόμα περισσότερο.

Οι βασικές αντιλαϊκές ρυθμίσεις της κατάργησης της 13ης και 14ης  σύνταξης, των μειώσεων των επικουρικών συντάξεων και του εφάπαξ, που ξεπέρασαν το 50% και 40% αντίστοιχα, η αύξηση των ορίων ηλικίας στα 67 ή στα 62 με 40 χρόνια δουλειάς, παραμένουν. 
Ενώ δεν λείπουν ούτε οι πονηριές ούτε τα ψέματα.  
Πονηριές όπως, μεταξύ άλλων, η υπαγωγή του ΕΤΕΑΕΠ (Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών) στον ΕΦΚΑ με στόχο τα 7 δις αποθεματικά του, ή όπως οι έξι βαθμίδες για αγρότες και αυτοαπασχολούμενους που δήθεν δίνουν «ελεύθερη επιλογή» αλλά υποκρύπτουν αυξήσεις εισφορών για τις χαμηλές κατηγορίες και
Ψέματα όπως οι δήθεν αυξήσεις που αφορούν πολύ λίγους και για ψίχουλα. Γιατί, πραγματικά, πόσοι συνταξιούχοι έχουν άθροισμα κύριας και επικουρικής σύνταξης πάνω από 1300 ευρώ οι οποίοι μάλιστα θα επωφεληθούν μόνο για τις περικοπές του 2016; Ή πόσοι είναι αυτοί που έχουν καταφέρει να συμπληρώσουν 30 χρόνια δουλειάς και πιθανόν να δουν κάποιες μικροαυξήσεις και μάλιστα με προϋποθέσεις, όπως το να έχουν βγει στη σύνταξη μετά τον Μάιο του 2016 και να μην έχουν προσωπική διαφορά; Ειδάλλως καμία αύξηση στη πραγματικότητα για κανέναν, γιατί πολύ απλά η όποια αύξηση προκύψει, πρώτον, θα καταβληθεί σε πέντε ισόποσες ετήσιες δόσεις μέχρι το …2024 και δεύτερον θα απορροφηθεί από την προσωπική διαφορά. 
Εξάλλου, για το τι «αυξήσεις» μιλάμε φάνηκε από τη μείωση κατά 192 εκατομμύρια ευρώ  της συνολικής συνταξιοδοτικής δαπάνης για το 2020!! Ας μην ξεχνάμε επίσης, συνάδελφοι, ότι οι εργαζόμενοι στο δημόσιο, που ευτυχώς ακόμα, και για όσο αγωνίζονται και αντιστέκονται, είναι οι μόνοι που διατηρούν το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, είναι και οι μόνοι τελικά που μπορούν να συμπληρώσουν τα 30 χρόνια δουλειάς. Το σύνολο των εργαζομένων, και μάλιστα των νέων, περιπλανώνται στην ανεργία επί χρόνια και με το ζόρι μαζεύουν τον ελάχιστο συντάξιμο χρόνο. Άρα ποιους τελικά αφορούν οι όποιες αυξήσεις; και ποιους όλες οι αντιασφαλιστικές ρυθμίσεις που ισχύουν;

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Η σύνταξη, η περίθαλψη και η ασφάλιση δεν είναι ατομική υπόθεση με ανταποδοτικό χαρακτήρα που εξαρτάται από τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος. Αποτελούν συλλογικό δικαίωμα και υποχρέωση του κράτους, που δεν εξαρτάται από κανένα οικονομικό μέγεθος, παρά μόνο από τον ταξικό συσχετισμό που είτε αναγκάζει το κεφάλαιο και τις κυβερνήσεις του να υποχωρούν, είτε αφαιρεί από τους εργαζόμενους δικαιώματα και κατακτήσεις. Και ως τέτοιο πρέπει να το διεκδικούμε.

Η ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΟΛΩΝ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ